U trendu

Kontrolno saslušanje o imovini Mila Đukanovića

PODGORICA – Odbor Skupštine Crne Gore za antikorupciju održaće kontrolno saslušanje predstavnika Agencije za sprečavanje korupcije koje se tiče postupanja po presudama Upravnog suda, a odnose se uglavnom na imovinu predsednika Mila Đukanovića.

Ta odluka doneta je na predlog zamenika predsednika Odbora Dragana Bojovića, koji je podržalo šest poslanika vlasti, dok su četiri predstavnika opozicije bila uzdržana, prenose „Vijesti“.

“Ako se bavimo slučajevima da li je neko prijavio dva kvadrata više ili manje i strogo ga kažnjavamo, onda je u redu da se bavimo, čini mi se, i satovima koji vrede pola miliona ili milion evra”, rekao je Bojović, koji je poslanik Demokratskog fronta.

U predlogu je istakao više slučajeva koji se odnose na predsednika Demokratske partije socijalista (DPS), među kojima su imovina u Kočanima, vrednost satova, više putovanja i neprijavljivanje firmi.

Obrazloženo je da se predlog odnosi i na slučaj zakonitosti prihoda bivšeg ministra odbrane, a sadašnjeg poslanika DPS-a Predraga Boškovića iz međunarodnih rukomentnih organizacija.

Poslovnikom Skupštine propisano je da su pozvani predstavnici državnih organa dužni da se odazovu pozivu za kontrolno saslušanje i da dostave traženu dokumentaciju.

Predsednik Odbora predlaže zaključke povodom saslušanja, a to radno telo se izjašnjava o izveštaju i predloženim zaključcima i podnosi Skupštini na usvajanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.