Korbin pozvao Mej na TV duel

 Lider britanske opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin izazvao je danas premijerku Terezu Mej na televizijsku debatu, dok ankete pokazuju da se razlika izmedju vladajućih konzervativaca i opozicije smanjuje.

Korbin je rekao da će učestvovati u debati sa predstavnicima drugih partija koju Bi-Bi-Si (BBC) danas organizuje u Kembridžu, iako je ranije govorio da neće učestvovati u debatama ko ne učestvuje i Mej. Premijerka je odbila sve pozive na sučeljavanja u programu uživo.

Izvesno je da se Korbin predomislio koliko zbog rasta popularnosti partije u anketama toliko i jer je to prilika da prikaže Mej kao nekoga ko izbegava duel, prenosi Asošiejted pres.

„Pozivam je u Kembridž da govori o svojoj politici, učinku, planovima, predlozima da bi javnost odlučila“, rekao je on.

Konzervativce će u Kembridžu predstavljati ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad a učestvovaće i predstavnici nekoliko manjih stranaka.

Mej je odbacila navode da se plaši duela i rekla da „Korbinu svake nedelje odgovara na poslanička pitanja“ i da misli da „rasprave političara u debatama ne doprinose izbornom procesu“.

U anketama pred vanredne izbore zakazane za 8. jun konzervativci su imali veliku prednost ali su bombaški napad u Mančesteru i greške vladajućih konzervativaca doprineli smanjenju razlike i većoj neizvesnosti izbora.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike