U trendu

Kosačev: Trampova izjava o ukidanju sankcija Rusiji je prazna retorika

Izjava predsednika SAD Donalda Trampa o mogućem ukidanju antiruskih sankcija u slučaju da Moskva bude spremna na ustupke u Siriji i Ukrajini, prazna je retorika koja ima za cilj samo da zadovolji zahtev američke javnosti za boljim odnosima s Rusijom, dok je konačna odluka o tome na Kongresu, izjavio je poslanik ruskog parlamenta Konstantin Kosačev.

Kosačev, predsednik Odbora za spoljne poslove gornjeg doma parlamenta, rekao je za Tass da Tramp ne može da ukine sankcije koje je uveo neko drugi, imajući u vidu činjenicu da o njima postoji odluka parlamenta „koja predsednika SAD faktički lišava prava da odlučuje o tom pitanju“.

„Izgleda da Kongres SAD neće zaustaviti svoje aktivnosti (po tom pitanju)“, dodao je Kosačev.

Tramp je juče u intervjuu za Rojters rekao da je spreman da razmotri ukidanje sankcija Rusiji ako Moskva počne da preduzima zajedničke korake s Vašingtonom, uključujući krize u Ukrajini i Siriji, i dodao da o tome nije razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na samitu u Helsinkiju 16. jula, prenosi Tass.

„Razmotriću to (ukidanje sankcija) ako oni urade nešto što bi bilo dobro za nas. Ali bez toga neću razmatrati“, naveo je Tramp.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar