Kosačov: Optužbe SAD rezultat unutarpolitičke borbe

MOSKVA – Šef Komiteta za međunarodne odnose Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov ocenio je da su optužbe na račun Rusije da se meša u unutarpartijske izbore koji će u Americi biti održani u novembru samo rezultat unutarpolitičke borbe u SAD.

„Stavovi mnogih americkih senatora odavno već nisu u skladu sa realnošću. Bićemo svedoci još mnogo sličnih primera kada se optužuje Rusija. Rusija je talac unutarpolitičke borbe unutar SAD“, istakao je Kosačov, prenosi Sputnjik.

Istovremeno, ruski senator Oleg Morozov ocenio je da su ove optužbe laž i instrument političke borbe.

„To je već poznata stvar – bilo koju izmišljenu temu možete pretvoriti u instrument političke borbe, u informativno oružje. Svaka laž koja je više puta ponovljena postaje vest, a nakon čega ljudi u te tvrdnje i poveruju“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, pitanje je samo dokle će ta „bomba“ imati efekta – takve „bombe više ne mogu da eksplodiraju“.

Prethodno je direktor američke Nacionalne obaveštajne službe Den Kouts izjavio da obaveštajna zajednica SAD ostaje zabrinuta za bezbednost izbora i istakao da Rusija i dalje pokušava da se umeša u američke izbore, prenosi Rojters.

„I dalje vidimo prodornu kampanju s porukama Rusije koja pokušava da oslabi i podeli SAD. Nastavićemo da pratimo takve napore i da upozoravamo na njih“, rekao je Kouts na brifingu u Beloj kući koji je održao zajedno sa drugim čelnicima obaveštajne agencije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike