U trendu

KoĆĄkanje Trampovih pristalica i protivnika ispred njegovog skupa

Pet osoba je privedeno, a jedna optuĆŸena za neobuzdano ponaĆĄanja ispred stadiona u Ričmondu, u američkoj drĆŸavi VirdĆŸiniji, gde se odrĆŸavao skup republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Na skupu koji je odrĆŸan u petak veče, bilo je kratkih okrĆĄaja izmedju Trampovih pristalica i protivnika ispred stadiona u Ričmondu gde se okupilo oko 100 demonstranata. Dve strane su vikale jedna na drugu dok ih policija nije razdvojila.

Ovo je Trampov prvi skup usmeren na glavne predsedničke izbore u novembru, gde će mu glavni rival biti, kako se očekuje, demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton.

Tramp je do sada punio mesta na svojim ranijim okupljanjima ali sinoć je stadion od 12.000 mesta bio samo jednu trećinu popunjen.

VirdĆŸinija je jedna od vaĆŸnih američkih drĆŸava za izbore poĆĄto nema odredjenu partiju za koju najčeơće glasa, i spada u takozvane neopredeljene drĆŸave. Tramp će danas posetiti joĆĄ dve neopredeljene drĆŸave, Floridu i Pensilvaniju.

Dok su marĆĄirali oko stadiona demonstranti protiv Trampa uzvikivali su „Ne Kju Kluks Klanu, ne faĆĄistima, SAD, ne Tramp“.

Posle jednog umerenog govora koji je bio unapred pripremljen u utorak neki republikanci su očekivali da će Tramp nastaviti svoju kampanju u tom blaĆŸem tonu. Medjutim to se nije dogodilo sinoć u Ričmondu.

Tramp nije čitao pripremljen govor sa ekrana, obruơio se na Hilari Klinton za koju je rekao da mrzi sadaơnjeg predsednika Baraka Obamu.

Rekao je za sebe da je najmanje rasistička osoba na svetu i istovremeno je stalno zvao demokratsku senatorku Elizabet Voren „Pokahontas“, po liku Indijanke iz istoimenog crtanog filma, na ĆĄta su neki u publici počeli da puĆĄtaju indijanske ratne pokliče.

Elizabet Voren, koja je podrĆŸala Hilari Klinton za predsedničkog kandidata demokrata, nekoliko puta je rekla da ima pretke poreklom Čeroki Indijance.

Tramp je kritikovan i od strane istaknutih republikanaca kao i demokrata zbog izjave da je sudija latinoameričkog porekla koji sudi u slučaju vezanom za Trampov univerzitet pristrasan protiv njega zbog svog porekla.

Tramp je odbio da se izvini zbog izjava o sudiji, ali je rekao da su njegove reči loơe protumačene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar