najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Koškanje Trampovih pristalica i protivnika ispred njegovog skupa

Pet osoba je privedeno, a jedna optužena za neobuzdano ponašanja ispred stadiona u Ričmondu, u američkoj državi Virdžiniji, gde se održavao skup republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Na skupu koji je održan u petak veče, bilo je kratkih okršaja izmedju Trampovih pristalica i protivnika ispred stadiona u Ričmondu gde se okupilo oko 100 demonstranata. Dve strane su vikale jedna na drugu dok ih policija nije razdvojila.

Ovo je Trampov prvi skup usmeren na glavne predsedničke izbore u novembru, gde će mu glavni rival biti, kako se očekuje, demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton.

Tramp je do sada punio mesta na svojim ranijim okupljanjima ali sinoć je stadion od 12.000 mesta bio samo jednu trećinu popunjen.

Virdžinija je jedna od važnih američkih država za izbore pošto nema odredjenu partiju za koju najčešće glasa, i spada u takozvane neopredeljene države. Tramp će danas posetiti još dve neopredeljene države, Floridu i Pensilvaniju.

Dok su marširali oko stadiona demonstranti protiv Trampa uzvikivali su “Ne Kju Kluks Klanu, ne fašistima, SAD, ne Tramp”.

Posle jednog umerenog govora koji je bio unapred pripremljen u utorak neki republikanci su očekivali da će Tramp nastaviti svoju kampanju u tom blažem tonu. Medjutim to se nije dogodilo sinoć u Ričmondu.

Tramp nije čitao pripremljen govor sa ekrana, obrušio se na Hilari Klinton za koju je rekao da mrzi sadašnjeg predsednika Baraka Obamu.

Rekao je za sebe da je najmanje rasistička osoba na svetu i istovremeno je stalno zvao demokratsku senatorku Elizabet Voren “Pokahontas”, po liku Indijanke iz istoimenog crtanog filma, na šta su neki u publici počeli da puštaju indijanske ratne pokliče.

Elizabet Voren, koja je podržala Hilari Klinton za predsedničkog kandidata demokrata, nekoliko puta je rekla da ima pretke poreklom Čeroki Indijance.

Tramp je kritikovan i od strane istaknutih republikanaca kao i demokrata zbog izjave da je sudija latinoameričkog porekla koji sudi u slučaju vezanom za Trampov univerzitet pristrasan protiv njega zbog svog porekla.

Tramp je odbio da se izvini zbog izjava o sudiji, ali je rekao da su njegove reči loše protumačene.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike