najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kralj Salman naredio kažnavanje firme odgovorne za rušenje krana

Kralj Saudijske Arabije Salman danas je naredio kažnjavanje gradjevinske firme Grupa Bin Laden, pošto je u Velikoj džamiji u Meki u petak poginulo 107 ljudi jer se na nju srušio građevinski kran. 

Prema izveštaju državne agencije SPA, gradjevinska firma Grupa Bin Laden biće isključena iz novih državnih projekata, a članovima njenog saveta zabranjeno je da napuste zemlju pre kraja sudskog procesa.

Ta odluka doneta je pošto je istražna komisija utvrdila da je firma Grupa Bin Laden delimično odgovorna za nesreću, jer “nije poštovala bezbednosne propise”. 

U Velikoj džamiji u Meki u petak je poginulo 107 ljudi, a 238 je povređeno, kada se na nju srušio građevinski kran.

Veliki kran probio je krov džamije, a bio je tu zbog radova započetih prošle godine, da bi džamija bila spremna za godišnji hadžiluk, koji počinje 21. septembra. 

Taj veliki projekat obuhvata proširenje džamije od 400.000 kvadratnih metara, kako bi mogla da primi do 2,2 miliona ljudi.

Velika džamija je jedno od pet glavnih svetilišta islama, a u njenom centru je njen najstariji deo iz 16. veka – Kaba, crna kockasta građevina kojoj se svi muslimani sveta okreću licem kada se mole.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike