U trendu

Kremlj: Bezbednosne mere zbog aktivnosti NATO-a blizu Rusije

MOSKVA – Aktivnosti NATO-a u blizini ruskih granica primoravaju Rusiju da preduzme bezbednosne mere, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je to rekao na pitanje novinara da prokomentariše vežbe NATO alijanse pod nazivom „Agilni duh 2021“ koje su otpočele u Gruziji, uz učešće više od 12 država članica NATO-a i Azerbejdžana, Gruzije i Ukrajine, prenosi ruska agencija TAS S.

„Ovo je još jedan dokaz da se NATO sa svojom vojnom infrastrukturom nalazi oko naših granica. Osim toga, došao je u kontakt sa našim granicama a ne samo da se nalazi oko njih“, istakao je Peskov.

„Ovo nas, naravno, podstiče da pažljivo pratimo situaciju. Ono što je važno, to je da nas nas tera da preduzmemo mere kako bismo osigurali svoju bezbednost“, izjavio je Peskov.

Govoreći o situaciji u Avganistanu, Peskov je rekao da je Rusija spremna da stane uz svoje partnere u borbi protiv pretnji iz Avganistana.

Peskov je rekao i da je Rusija preduzela velike napore da se ponovo uspostavi prekid vatre na jermensko-azerbejdžanskoj granici, i da se rad na tome nastavlja.

Komentarišući učešće Bakua u vežbama NATO-a, Peskov je poručio da je Azerbejdžan suverena država i da Rusija ceni svoje partnerske odnose sa Bakuom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar