U trendu

Kremlj čeka od Vašingtona jasan stav o daljim antiruskim sankcijama

Kremlj čeka od administracije američkog predsednika Donalda Trampa da konačno jasno formuliše stav o daljim sankcijama protiv Rusije, rekao je danas predstavnik za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Mi smo već rekli da smo vrlo negativni prema temi sankcija, posebno prema novim inicijativama koje američki Kongres nastavlja da nameće. Imamo negativan stav o njima takodje. Što se tiče stava američke administracije o sankcijama čuli smo odredjena prilagodjavanja i čekaćemo da taj stav bude jasno formulisan“, rekao je Peskov, prenosi ruska agencija TASS.

Peskov je rekao da nastavak retorike o sankcijama u Vašingtonu ne samo da škodi interesima SAD i Rusije već takodje utiče i na treće zemlje sa kojima Rusija nastavlja i razvija trgovinske i ekonomske odnose uprkos svim negativnim tendencijama.

Portparolka Bele kuće Sara Senders rekla je juče za Ej-Bi-Si Njus (ABC News) da predsednik Donald Tramp podržava predlog zakona američkog Kongresa kojim se uvode nove sankcije Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji. O tom predlogu treba da se glasa sutra u Predstavničkom domu američkog Kongresa.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker danas je zatražio da se hitno razmotre moguće uzvratne mere u slučaju da evropske kompanije budu pogodjene američkim antiruskim sankcijama. On je rekao da Brisel mora da bude spreman da deluje brzo u slučaju da SAD preduzme te mere i ignoriše zabrinutost koju je izrazila Evropska Unija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar