U trendu

Kremlj: Dolazak talibana na vlast de fakto završen proces

MOSKVA – Dolazak talibana na vlast u Avganistanu je de fakto zavrÅ¡en proces, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov i naveo da Moskva do sada nije priznala taj pokret i da pomno prati razvoj situacije.

„Znate da Rusija do sada nije priznala talibane. Rusija, već smo o tome govorili, pomno prati razvoj situacije i smatramo da je dominacija talibana u Avganistanu, dolazak talibana na vlast i uspostavljanje kontrole nad većim delom teritorije Avganistana de fakto zavrÅ¡en proces“, rekao je Peskov novinarima, prenosi Sputnjik.

Kako je dodao, treba ispratiti dalje korake talibana, posebno po pitanju uspostavljanja reda, osiguranja bezbednosti građana Avganistana. To je, kako je rekao, za Rusiju od prioritetnog značaja.

Potrebno je, kaÅŸe, prvo videti kako će ta vladavina talibana izgledati u realnom ÅŸivotu.

„Rusija je zainteresovana da u Avganistanu budu mir i stabilnost. Rusija je zainteresovana da narod Avganistana dobije mir i bezbednost, da se prekinu reke opijata koji idu ka celom svetu“, dodao je portparol Kremlja.

Prema rečima Peskova, situacija u Avganistanu zahteva razmenu mišljenja i informacija i zbog toga će se kontakti između Rusije i Amerike nastaviti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar