Kremlj: Nismo posebno zainteresovani za britanske izbore

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, izjavio je danas da Moskva nije posebno zainteresovana za predstojeće vanredne parlamentarne izbore u Ujedinjenom kraljevstvu, prenosi TASS.

„Ne, neće biti posebnog obraćanja pažnje“, naveo je Peskov i dodao da će Kremlj „nadgledati globalnu situaciju kao i obično“.

Britanska premijerka Tereza Mej saopštila je danas da će tražiti da se za 8. jun raspišu vanredni parlamentarni izbori, navodeći da vlada ima pravi plan za pregovore o Bregzitu sa EU, ali da je za to neophodno političko jedinstvo u Londonu.

„Upravo sam predsedavala sastankom kabineta gde smo se složili da vlada treba da raspiše opšte izbore za 8. jun“, rekla je Mej na iznenadnoj konferenciji za novinare ispred Dauning strita.

Mej je upozorila da „podele u Vestminsteru rizikuju sposobnost Britanije da od Bregzita napravi uspeh“, prenose agencije.

„Trebaju nam opšti izbori i trebaju nam sada. U ovom trenutku imamo jedinstvenu šansu da ih imamo…pre nego što počnu detaljni pregovori“, rekla je ona.

Premijerka je navela da politički protivnici greše ako misle da će Britanija promeniti kurs kada je reč o Bregzitu, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.