najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kremlj: Propisno smo oterali američki avion sa granice

Pilot američkog špijunskog aviona koji je leteo u redovnoj patroli nad Crnim morem prijavio je da je jedan ruski borbeni avion izveo „nebezbedan i neprofesionalan“ manevar, a rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su ruski piloti postupili u skladu sa propisima.

„Ruski piloti su postupili strogo u skladu sa međunarodnim propisima o letovima“, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, komentarišući navode Pentagona da je ruski lovac presreo američki avion, preneo je Tass.

Patrolni avion američke mornarice „posejdon“ P-8 juče je dva puta pokušao da se približi ruskoj državnoj granici iznad Crnog mora dok je pri tom njegov uređaj za identifikaciju aviona bio isključen, navodi ruska agencija.

Pilot američkog špijunskog aviona koji je leteo u redovnoj patroli nad Crnim morem prijavio je da je jedan ruski borbeni avion izveo „nebezbedan i neprofesionalan“ manevar, rekli su juče zvaničnici američkog Ministarstva odbrane Rojtersu.

Dvojica zvaničnika američkog ministarstva, koji su zatražili da ostanu anonimni, rekli su da su dva aviona prilikom susreta na nebu izvela više manevara, od kojih su jedan okarakterisali kao nebezbedan.

Jedan od zvaničnika rekao je da su u ovom događaju učestvovali ruski suhoj SU-27 i avion za nadzor američke ratne mornarice – P8.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Lokum

    Prije svega šta će Američki avion tu blizu Ruske granice..Pitam se kako bi Ameri reagovali kada bi Ruski avion doleteo blizu Amerike..I neznam zašto ga Rusi nisu pustili da uđe u njihovu teritoriju i primorali da sleti u Rusiju ili ga skinuli .Avion ratne mašinerije Amerike dolazi bez upaljenih indentifikacionih signala na granici Rusije i Rusi su sad krivi, kako kažu Ameri „nijesu postupali profesionalno“ kada su ih udaljili i presreli na svojoj malte ne teritoriji…Pitam se ko je ovde lud!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike