U trendu

Kremlj: Putin ljut na Asada? Spekulacije izraelskih medija

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da ruski predsednik Vladimir Putin nije ljut na sirijskog predsednika Bašara al Asada zbog incidenta vezanog za obaranje ruskog aviona „Iljušin-20“.

TAS S prenosi da je Peskov to kazao novinarima kako bi odbacio glasine koje su se pojavile u izraelskim medijima da Putin ne odgovara na Asadove pozive.

„To nema nikakve veze sa realnošću, ne verujte tim spekulacijama izraelskih masovnih medija“, poručio je Putinov portparol.

Peskov je takođe naveo da je Putin upoznat s objašnjenjem u vezi s obaranjem „Iljušina Il-20“ iznad Sredozemnog mora, u blizini sirijskog grada Latakije, koje su iznele vazduhoplovne snage izraelske vojske.

„Predsednik je upoznat sa svim informacijama“, rekao je Peskov.

Sirijske snage pomešale su u ponedeljak ruski avion s izraelskom letilicom, usmrtivši svih 15 osoba u „Iljušinu Il-20“.

Ruski mediji preneli su da je juče u Moskvi održan sastanak predstavnika ruskog Ministarstva odbrane s izraelskom vojnom delegacijom na čelu sa komandantom vazduhoplovnih snaga general-majorom Amikamom Norkinom.

Izraelci su doneli izveštaj na 40 strana u kojem ukazuju na to da Izrael nije učestvovao u ovoj tragediji i da je sirijska raketa ispaljena skoro sat vremena pošto su izraelski borbeni avion „F-16“ napustili svoju bazu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar