U trendu

Kremlj sumnja da će biti zajedničkog saopštenja sa samita

MOSKVA 2. juna (Tanjug) – Rusija sumnja da će predstojeći samit između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege DŽoa Bajdena rezultirati nekim zajedničkim dokumentom, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Imamo vrlo jake sumnje u tom pogledu. Za sada nema dogovorenih dokumenata“, rekao je Peskov u odgovoru na pitanje novinara, a prenosi ruska agencija Tas s.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov je rekao da Rusija i SAD svakodnevno imaju kontakte povodom pripreme sastanka između dvojice lidera, i da će se takvi razgovori nastaviti do kraja ove nedelje.
Očekuje se da će se ruski i američki predsednik sastati u Ženevi
16. juna. To će biti prvi rusko-američki samit otkako su se Putin i Donald Tramp, kao 45. predsednik SAD, sastali u Helsinkiju u julu 2018. godine.

Zvanični Kremlj je saopštio da će ruski i američki lider razgovarati o trenutnom stanju bilateralnih odnosa i izgledima za njihov razvoj, o strateškoj stabilnosti i o ključnim pitanjima na međunarodnoj agendi, kao što su saradnja u borbi protiv pandemije i rešavanje regionalnih sukoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.