U trendu

Kremlj:Putin verovatno nije stigao da vidi predlog Zelensko

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin dobio je tekst izjave ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u kojem je pozvao ruskog lidera da se sastanu u Donbasu, ali verovatno nije imao vremena da ga pročita, rekao je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov u intervjuu za radio stanicu Komsomolskaja Pravda.

Prema njegovim rečima, tekst izjave Zelenskog odmah je predočen Putinu, javila je agencija Tas s.

„Ja, međutim, nisam siguran da je on imao vremena da ga pročita“, rekao je Peskov, dodajući da je šef države najveći deo noći pred govor o stanju nacije proveo radeći na njemu.

Portparol Kremlja je dodao da se očekuje da ruski predsednik održi više radnih sastanaka i da učestvuje u nekoliko događaja nakon svog govora, navodi Tas s.

Peskov je kazao da će predsednik definitivno pogledati izjavu Zelenskog ako bude imao vremena. On je takođe rekao da osim toga, proteklih dana nije primljen nijedan zahtev ukrajinskog predsednika.

Prema rečima Peskova, „veoma je značajno komunicirati kada se stvore uslovi za to“, ali „ukrajinske oružane snage izvele su mnogo napada i granatiranja na samoproglašene republike“ proteklih meseci, prenela je ruska agencija.

On je naglasio da su aktuelne provokacije uzrok napetosti duž linije kontakta u Donbasu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)