U trendu

Kritikovali Obamu, sad i Melanija Tramp u Rijadu bez marame

Prva dama SAD Melanija Tramp doputovala je danas u posetu Saudijskoj Arabiji sa svojim suprugom, američkim predsednikom Donaldom Trampom, bez marame na glavi, a ta njena odluka odmah je privukla pažnju na društvenim mrežama.

Ona je iz aviona izašla u crnom kompletu sa širokim zlatnim kaišem, ali nije ispoštovala običaj koji nalaže da strane zvaničnice u poseti Saudijskoj Arabiji na glavi nose maramu, prenosi AP.

Međutim, Tramp je svojevremeno kritikovao bivšu prvu damu Mišel Obamu što nije nosila maramu kada je tu zemlju posetila u januaru 2015. sa tadašnjim predsednikom Barakom Obamom, primećuje američka agencija.

Tramp je u tvitu 2015. godine naveo da je, iako su mnogi pozdravili odluku Mišel Obame, narod Saudijske Arabije „bio uvređen“.

Predsednik Tramp, koji je danas posetom Rijadu počeo svoju prvu međunarodnu turneju otkako je stupio na predsedničku funkciju, imaće danas mnogobrojne sastanke sa saudijskim zvaničnicima.

Posetu je počeo uz kafu na aerodromu sa saudijskim kraljem Salmanom, a kasnije tokom dana biće mu priređen svečani doček na kraljevskom dvoru i ručak, nakon čega je predviđen bilateralni sastanak sa kraljem i sastanak sa princom prestolonaslednikom.

Večeras će prisustvovati kraljevskom banketu u Palati Muraba, a potom će obići Nacionalni muzej, navodi američka agencija.

Saudijci su Trampa dočekali bilbordima sa njegovim likom i likom kralja duž saobraćajnica Rijada, a Trampov luksuzni hotel osvetljen je crvenim, belim i plavim svetlima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.