U trendu

Krivična prijava zbog vožnje u suprotnom smeru

PODGORICA – Za samo nekoliko dana od puštanja u saobraćaj na autoputu u Crnoj Gori dogodilo se niz incidenata, a Andrej Mihailović iz Monteputa izjavio je danas da je pokrenuta i krivična prijava protiv vozača koji je vozio u suprotnom smeru od odmorišta Mrke do izlazne rampe na Smokovcu.

Krivično će odgovarati i vozači koji su kršili ograničenje brzine, a jedan od njih je vozio čak 200 na sat.

Mihailović je u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro” TVCG kazao da se desilo ono na šta su danima upozoravali, a to je da je je jedan vozač preksinoć vozio u suprotnom smeru.

“On je od odmorišta Mrke do izlazne rampe na Smokovcu vozio suprotnom trakom. Vozila koja su išla tom trakom su se sklanjala. To je, slobodno mogu reći, pokušaj ubistva ili samoubistva. Mi smo, zahvaljujući saradnji sa policijom koja je smeštena u zgradi komandnog centra pokrenuli postupak protiv te osobe, jer je napravio jedan od najvećih prekršaja”, kazao je Mihailović.

Dodao je da je postupak pokrenut i protiv nekoliko lica zbog brze vožnje.

“Kao i protiv osobe koja je vozila 200 km na sat, taj snimak se može videti na društvenim mrežama”, kazao je on.

Mihailović ističe da su službe na auto-putu reagovale pravovremeno u slučajevima nezgoda, kvarova i zapaljenih automobila.

“Našim vatrogascima je bilo lakše da reaguju jer su se svi incidenti nešavali na otvorenom putu, a ne u tunelima. Naravno, i služba nadzora je reagovala pravovremeno”, kazao je on.

Objasnio je da se paljenje automobila uglavnom dešava neispravnim automobilima i onim koja nisu navikla na te uslove.

“Svakodnevno imamo više od 50-ak vozila koja usred kvara na autoputu, uglavnom je to prokuvavanje i onda izlazi ekipa kao da je veći incident u pitanju”, kazao je on, preneo je portal RTCG.

Objasnio je da je mladić koji je vozio preko 160 na sat auto-putem bio nespreman i neiskusan za takvu vožnju.

On je još jednom upozorio vozače da poštuju pravila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar