U trendu

Krivična prijava zbog zastava ISIS-a i pokliča Alahu egber

BANJALUKA – Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske najoštrije je osudilo incident zbog isticanja zastava „Islamske države“ i pokliča „Alahu ekber!“ tokom ceremonije polaganja cveća i parastosa ispred spomen-krsta kod Crkve Svetog Đorđa u Stogu kod Vozuće tokom obeležavanja 26 godina od stradanja Srba.

Ministarstvo je saopštilo da će podneti krivičnu prijavu protiv N.N. izvršioca Ministarstvu unutrašnjih poslova u Zeničko-dobojskom kantonu.

„Osuđujemo ovakvo neprimereno i sramno ponašanje grupe ljudi u automobilima koji su ometali parastos u Stogu s ciljem zastrašivanja i onemogućavanja Srba da dostojanstveno odaju počast žrtvama i da se neki od njih vrate na svoja vekovna ognjišta u Vozući, dolini reke Krivaje i južnog Ozrena“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Reč je, ističu, o nepoštovanju brojnih žrtava koje su mudžahedini 1995. godine na ovim prostorima zverski ubili, sa istim pokličem, noseći iste zastave „Islamske države“,.

To je, navode, očigledan primer šta Srbi povratnici mogu da očekuju u ovom delu Federacije BiH.

U Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske ističu da je sve izgledalo još sramnije i dodatno uznemirujuće jer se incident dogodio u prisustvu policijskih službenika FBiH koji su obezbeđivali skup „Stazom egzodusa“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.