U trendu

Krivokapić: Dogovor da se usaglasimo o terminu potpisivanja

PODGORICA – Iz Kabineta predsednika Vlade Crne Gore saopšteno je da je na sastanku premijera Zdravka Krivokapića i srpskog patrijarha Porfirija i vladika SPC u Beogradu potvrđeno opređeljenje da se potpiše Temeljni ugovor o odnosima dve strane.

„Sa Njegovom Svetošću smo ostali u dogovoru da se usaglasimo oko termina potpisivanja Temeljnog ugovora“, navedeno je u saopštenju.

Krivokapić je dodao da se raduje izboru novog mitropolita crnogorsko-primorskog, uz veliku veru da će voditi narod poput svog prethodnika Amfilohija.

„Želimo da na najdostojanstveniji način što pre ugostimo Patrijarha srpskog Porfirija u Crnoj Gori, kako dolikuje Patrijarhu ali i gostoljubivom i vernom crnogorskom narodu“, navedeno je u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

Iz SPC je kasno sinoć saopšteno da se ranije dogovoreno i usaglašeno svečano potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore nije dogodilo juče, jer je premijer Zdravko Krivokapić patrijarhu Porfiriju izneo „do sada neizrečene razloge zbog kojih smatra da se potpisivanje Ugovora mora odložiti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.