U trendu

Krivokapić: Saradnja je preduslov opšteg boljitka

SARAJEVO – Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je danas u Sarajevu da BiH i Crna Gora moraju da sarađuju jer saradnja je preduslov opšteg boljitka.

On je istakao da ta saradnja ima dva prioriteta, prvi je put preko Šćepan Polja, a drugi brži i jednostavniji protok ljudi i kapitala između dve zemlje.

„Najznačajniji prioritet mora da bude ekonomska saradnja. Moramo da učinimo ovaj prostor boljim za život, a to možemo učiniti samo razvojem ekonomije“, rekao je Krivokaić nakon sastanka sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

Naglasio je da nema spornih pitanja između Crne Gore i BiH i pozvao građane da posete Crnu Goru i leto provedu na crnogorskom primorju.

Krivokapić je, prenela je RTRS, izrazio zadovoljstvo dolaskom, navodeći da je ovo prva njegova bilateralna poseta u regionu.

Tegeltija je rekao da je na današnjem sastanku razgovarano o bilateralnim odnosima, regionalnoj saradnji, evropskom putu i borbi protiv kovida.

Krivokapić će sutra boraviti u Banjaluci, gde će, kako je najavljeno, razgovarati sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske, a planirano je da na banjalučkom Fakultetu političkih nauka održi predavanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar