Kršten Arči, sin princa Harija i vojvotkinje od Saseksa

LONDON – Najmlađi član britanske kraljevske porodice, Arči Harison Mauntbaten Vindzor, kršten je danas u zamku Vindzor na privatnoj ceremoniji.

Dvomesečnog sina princa Harija i vojvotkinje od Saseksa Megan, krstio je nadbiskup kanterberijski Džastin Velbi, poglavar Engleske crkve, prenosi AP.

Zvaničnici Vindzora su rekli da je Arči po tradiciji bio obučen u haljinu za krštenje od čipke i satena koja je izrađena 1841. godine za princezu Viktoriju, najstariju ćerku kraljice Viktorije, a koju su na krštenju nosili i Arčijevi rođaci, princ Džordž, princeza Šarlota i princ Luis.

Arči je poprskan vodom iz reke Jordan nad ukrašenom srebrnom krstionicom, koja se koristi za kraljevska krštenja više od 150 godina.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili su dve slike sa krštenja koje je snimio modni fotograf Kris Alerton, uključujući crno-belu fotografiju na kojoj par grli malog Arčija između sebe.

Na drugoj, kolor fotografiji je mlada porodica okružena familijom, ali na njoj nema kraljice Elizabete II, koja nije prisustvovala krštenju zbog ranije preuzetih obaveza.

Arči je rođen 6. maja i sedmi je u redu za nasleđivanje britanskog prestola.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike