najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Krvavi protesti: Teško ranjen muškarac u unakrsnoj vatri sa policijom

Muškarac koji je otvorio vatru na policiju tokom protesta u Fergusonu u američkoj državi Misuri, teško je ranjen u unakrsnoj vatri koja je usledila sa lokalnom policijom, saopštila danas okružna policija Sent Luisa.

Upucani muškarac je hospitalizovan u kritičnom i nestabilnom stanju i bio je podvrgnut hiruškoj operaciji, potvrdio je šef te policije Jon Belmar novinarima.

Belmar je rekao da je jedan policajac zbrinut pošto je zadobio posekotine na licu kada je pogođen ciglom, u blizini mesta gde je nenaoružanog crnog tinejdžera prošle godine u Fergusonu ubio beli policajac, prenela je agencija Rojters.

Policija navela da je teško ranjeni muškarac bio naoružan ukradenim pištoljem i da ga je policija jurila.

Njegovo ime i starost nisu saopšteni, navodi BBC, ali dodaje da su četiri policajca suspendovana, zbog incidenta.

Belmar je naveo da “oni koji su započeli pucnjavu nisu bili demonstranti već kriminalci”.

AFP navodi da najnovija pucnjava usledila posle su dve rivalske grupe razmenile unakrsnu paljbu sinoć, u kasnim večernjim satima.

Jedan muškarac koji je bežao sa mesta incidenta naleteo je na četiri detektiva u civilu u kombiju, otvarao vatru na njih i udario njihovo vozilo, rekao je Belmar novinarima.

Policija je uzvratila vatru, a zatim potrčala za muškarcem i ponovo otvorila vatru na osumnjičenog koji je zatim pao, naveo je Belmar.

U Fergusonu je sinoć obeležena godišnjica ubistva Majkla Brauna komemorativnim maršom u njegovu čast, koji je završen nasilnim protestom, pucnjavom i ranjavanjem dve osobe, saopšteno je ranije.

Nekoliko minuta pošto su se čuli pucnji, fotoreporter agencija Asošiejted presa video je muškarca kako nepomično leži potrbuške, obliven krvlju, iza jednog restorana, što je zatim potvrdio i njegov kolega novinar.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike