U trendu

Kurc: Makron pokušava da uništi sistem nosioca liste

BEČ – Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc kritikovao je socijaldemokrate u EU, ali i francuskog predsednika Emanuela Marona da žele da unište sistem nosilaca liste.

„Oni su želeli da se personalne odluke donose iza kulisa. Takvo delovanje jasno odbijam, jer šteti EU“, naglasio je bivši austrijski kancelar.

On je, u intervjuu bečkom dnevniku „Esterajh“, dodao da je Ursula fon der Lajen bolje rešenje od „gubitnika na izborima“ Fransa Timermansa.

„Timermans bi na osnovu svojih ekonomsko-političkih stavova, ali i zbog svoje politike prema migrantima, doveo do skretanja EU u levo, a to građani nisu izabrali“, poručio je Kurc.

Ukazao je da je poznato da je on od početka podržavao Manfreda Vebera nosioca liste Narodne partije Evrope (EPP).

„Ko je pobedio na izborima, kao on, trebalo je da dobije i odgovornost u EU. Međutim Fon der Lajen će sigurno zastupati sadržaje zbog kojih su građani birali EPP“, uveren je on.

Upitan da li je još moguće da Austrija dobije „dobru“ komesarsku poziciju u Evropskoj komisiji, Kurc je kazao da su brojni pregovori već obavljeni i da su pojedine članice već obezbedile snažne sektore.

„Nadam se da će Austriji preostati neki odgovoran zadatak“, rekao je on.

(Tanjug)

Napišite komentar