U trendu

Kušner koristio privatni mejl za poslovnu komunikaciju iz Bele kuće

Savetnik i zet američkog predsednika Donalda Trampa, Džared Kušner, više puta je koristio svoj lični imejl u komunikaciji sa kolegama u Beloj kući, rekao je njegov advokat.

Od januara do avgusta, Kušner je sa privatnog imejla odgovorio na nešto manje od 100 poruka koje je primio od zvaničnika Bele kuće, navodi se u saopštenju koje je sinoć objavio advokat Ejb Louel.

U porukama su obično prosledjivani novinski članci ili politički komentari, najčešće kada bi mu se neki obratio slanjem mejla na njegovu ličnu internet adresu, a ne zvaničnu, objasnio je advokat.

On je dodao da su svi Kušnerovi mejlovi koji nisu bili lične prirode prosledjeni na njegovu zvaničnu internet adresu u Beloj kući i sačuvani.

Portal Politiko je prvi pisao o tome da je Kušner koristio privatnu elektronsku poštu.

Upotreba privatnog mejla za obavljanje zvaničnih poslova je pitanje koje je značajno uticalo na prošlogodišnje predsedničke izbore u SAD.

Tramp je više puta u kampanji rekao da njegova rivalka na izborima, demokratska kandidatkinja Hilari Klinton, treba da bude izvedena pred sud zbog korišćenja privatne elektronske pošte za poslovnu komunikaciju dok je bila u Stejt departmentu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar