U trendu

Kuvajt: Pritvoreno 18 ljudi, sumnja se da finansiraju Hezbolah

KUVAJT – Tužilaštvo u Kuvajtu pritvorilo je 18 ljudi osumnjičenih da finansiraju Hezbolah, objavili su danas listovi „Al Kabas i Al Rai“.

„Al Kabas“ je naveo da je tužilaštvo naredilo da se pritvoreni drže u centralnom zatvoru tri nedelje, dok se istraga nastavlja o navodnom učešću u zabranjenoj grupi, pranju novca i špijuniranju, preneo je Rojters.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kujvata zasad nije odgovorilo na Rojtersov zahtev za komentar, a zalivske zemlje su 2016. godine označile Hezbolah kao terorističku organizaciju, dodaje se.

Liban se suočava sa diplomatskom krizom, jer su zalivske zemlje postale zabrinute zbog Hezbolahovog širećeg uticaja na libansku politiku.

Saudijska Arabija, Kuvajt i Bahrein su prošlog meseca izbacile libanske diplomate i pozvale svoje izaslanike nakon kritičkih kometara iz vlade Libana o saudijskoj vojnoj intervenciji u Jemenu.

Rijad je zabranio uvoz robe iz Libana.

Ministar odbrane Saudijske Arabije izjavio je da su mere uvedene ne samo zbog komentara ministra informisanja Libana Georga Kordahija, već zbog toga što se Rijad protivi „dominaciji“ Hezbolaha.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.