U trendu

Labudović: Konačno dočekali da ugostimo Vučića u Srpskoj kući

PODGORICA – Direktor Srpske kuće u Podgorici Emilo Labudović, koji je danas ugostio predsednika Srbije Aleksandra Vučića u toj ustanovi, istakao je da je posebno srećan i ponosan što su konačno dočekali da gost u Srpskoj kući bude čovek koji je najzaslužniji za njeno uspostavljanje.

„Poseta predsednika Vučića i Milorada Dodika nije samo čast, već i
ohrabrenje da nećemo ostati sami, na margini, već da ćemo deliti uspešnu sudbinu sprskog nraoda na ovom prostoru“, rekao je Labudović novinarima.

On je pozvao sve kulturne, naučne stvaraoce širom srpskog prostora da znaju da su im u vrata Srpske kuće uvek otovrena i da su uvek dobrodošli da se tu predstave.

„Nama je potrebno da, osim političkih veza koje se čvrsto uspostavljaju, uspostavimo i emotivne i kulturne veze, jer je mnogo toga pokidano i da se Srbi svuda, na svakom mestu na balkanskom prostoru i svuda u svetu osećaju kao svoj na svome“, rekao je Labudović i dodao da su u Srpsku kuću dobrodošli svi koji misle dobro srpskom narodu.

Na obećanje predsednika da će pokloniti 300 knjiga iz lične biblioteke, kao i da će se pobrinuti za donaciju još 700 knjiga, Labudović je dodao da bi to bio veliki doprinos, ali i podsticaj da uslede i druge donacije, kako bi srpski kulturni prostor bio dostupan svim građanima Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.