U trendu

Lagumdžija: Zastrašujuća izjava Erdogana

SARAJEVO – Zlatko Lagumdžija, nakada šef diplomatije BiH, dugogodišnji predsednik SDP-a, a sada neformalni lider nove koalicije Socijaldemokrati BiH – Zeleni pokret, ocenio je da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u utorak u Sarajevu dao, kako je naveo, „zastrašujuću izjavu“ kada je poručio Bošnjacima da ne veruju Zapadu.

Erdogan je tokom posete Sarajevu kazao da “Zapad postoji da bi podelio i iscepao muslimane”, a Lagumdžija kaže da je Erdogan svetski državnik, a ova njegova izjava, kako kaže, zastrašujuća.

„Radi se o vrlo ozbiljnom čoveku i ta njegova izjava je duboka pogubna za BiH. To je čista poruka Bošnjacima da ne veruju Zapadu. Ko je alternativa Zapada? Alija Izetbegović je spajao muslimane u svetu, mogao je iz Teherana otići u Rijad itd. Bakir Izetbegović je upao u procep podela u muslimanskom svetu. U Egiptu nemamo ni ambasadora, ušli smo u procep između Teherana i Rijada“, rekao je Lagumdžija gostujući na sarajevskoj N1 tv. i dodao:

„Njegov rahmetli (pokojni) otac je 1996. svojom rukom napisao na plakatu, pomnožili su nas sa nulom tada na izborima, ‘nas podržava i Istok i Zapad’. Na toj kampanji je SDA počistio sve i nas i druge. 26 godina nakon toga smo došli u situaciju da nas ne podržava ni Istok ni Zapad. Dovodimo Erdogana da nam šalje poruke da treba da se plašimo Zapada“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar