Lajpcig: Uhapšeni Marokanac planirao napad na rusku ambasadu

Državljanin Maroka, koji je u subotu uhapšen u nemačkom gradu Lajpcigu, planirao je da izvede teroristički napad ispred ruske ambasade u Berlinu, objavio je danas nemački magazin „Fokus“, prenosi TASS.

„Fokus“ se poziva na izvore i nemačkog Državnog tužilaštva u Drezdenu. Navedeno je da je 24-godišnji Marokanac osumnjičen da se „spremao da počini krivično delo ugrožavanje državne bezbednosti“ i da tužioci veruju da je „ruska ambasada u Berlinu bila potencijalna meta“.

Nemački dnevnik „Tagešspigel“ ranije je objavio, citirajući sopstvene izvore, da je uhapšeni migrant želeo da izvede teroristički napad ispred ruske diplomatske misije.

Portparol ruske ambasade u Berlinu Denis Mikerin izjavio je za TASS da su diplomate u kontaktu sa nemačkim bezbednosnim službama i da čekaju rezultate provere medijskih navoda.

Prema „Tagešspigelu“, osumnjičeni je planirao da se pridruži demonstrantima ispred ambasade i izvede teroristički napad. U članku stoji da je on želeo da se „osveti Rusiji zbog njene podrške (sirijskom predsedniku) Bašaru al Asadu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.