U trendu

Lajpcig: Uhapšeni Marokanac planirao napad na rusku ambasadu

DrÅŸavljanin Maroka, koji je u subotu uhapÅ¡en u nemačkom gradu Lajpcigu, planirao je da izvede teroristički napad ispred ruske ambasade u Berlinu, objavio je danas nemački magazin „Fokus“, prenosi TASS.

„Fokus“ se poziva na izvore i nemačkog DrÅŸavnog tuÅŸilaÅ¡tva u Drezdenu. Navedeno je da je 24-godiÅ¡nji Marokanac osumnjičen da se „spremao da počini krivično delo ugroÅŸavanje drÅŸavne bezbednosti“ i da tuÅŸioci veruju da je „ruska ambasada u Berlinu bila potencijalna meta“.

Nemački dnevnik „TageÅ¡spigel“ ranije je objavio, citirajući sopstvene izvore, da je uhapÅ¡eni migrant ÅŸeleo da izvede teroristički napad ispred ruske diplomatske misije.

Portparol ruske ambasade u Berlinu Denis Mikerin izjavio je za TASS da su diplomate u kontaktu sa nemačkim bezbednosnim sluşbama i da čekaju rezultate provere medijskih navoda.

Prema „TageÅ¡spigelu“, osumnjičeni je planirao da se pridruÅŸi demonstrantima ispred ambasade i izvede teroristički napad. U članku stoji da je on ÅŸeleo da se „osveti Rusiji zbog njene podrÅ¡ke (sirijskom predsedniku) BaÅ¡aru al Asadu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.