U trendu

Lašet se izvinio zbog gafa tokom posete poplavljenoj zoni

BERLIN – Armin Lašet, jedan od glavnih kandidata za naslednika kancelarke Angele Merkel, izvinio se nemačkoj javnosti nakon što ga je kamera uhvatila kako se tokom obilaska polavljenih područja smeje u pozadini predsednika Franka-Valtera Štajnmajera, koji se u tom trenutku obraćao javnosti.

Lašet je izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama nakon što ga je kamera uhvatila da se smeje prilikom posete poplavljenim područjima, odnosno gradu Efštatu, dok je razgovarao sa nekoliko ljudi u pozadini, iza predsednika Štajnmajera, koji je u tom trenutku obećavao pomoć žrtvama poplava, koje su Nemačkoj odnele najmanje 130 života, preneo je Blumberg.

Američka agencija ocenjuje da je ovo potencijalna sramota za Lašeta, koji vodi vladajuću Hrišcansko-demokratsku uniju (CDU) i kandidat je da Merkelovu zameni na parlamentarnim izborima 26. septembra.

On je kasnije rekao da je zažalio što je „ostavio takav utisak koji se stvorio tokom jedne konverzacije“.

Lašet, premijer teško pogođene pokrajine Severna Rajna-Vestsfalija, razgovarao je sa članom njegove delegacije i u jednom trenutku je prasnuo u smeh.

„Ovo nije bilo primereno, izvinjavam se“, poručio je Lašet putem Tvitera, nakon što su ga politički rivali i korisnici društvenih mreža kritikovali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.