U trendu

Lavrov: Kijev ne poštuje sporazume o Donbasu

MOSKVA – Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je danas da će Rusija drugačije postupati ukoliko Pariz i Berlin ne primoraju Kijev da poštuje sporazum iz Minska i normandijske sporazume o Donbasu.

On je skrenuo pažnju na to da Kijev ne ispunjava odredbe sporazuma o Donbasu, kao i da predstavnici Kijeva daju izjave da te sporazume nije potrebno poštovati ili da se mogu implementirati samo delimično, prenosi Tas s.

Lavrov je izrazio uverenje da je glavni razlog nedostatka napretka u Donbasu “nesposobnost ili nespremnost Berlina i Pariza da prisile svoje podređene u Kijevu da prestanu da sabotiraju sporazume iz Minska“.

On je naveo da iz Francuske i Nemačke nema odgovora na mnogobrojne pozive, uključujući i njegova pisma, da „urazume kijevske predstavnike na pregovorima o Donbasu“.

“Oni se jednostavno povlače, kako se kod nas kaže, u senku. Ništa javno ne iznose. Ako je princip da ne treba vređati zemlju, rukovodstvo Ukrajine, s kojom je povezana jedna od nada na obuzdavanje Rusije, neka nam onda direktno tako kažu. Tada ćemo drugačije planirati svoje poteze u tom pravcu“, izjavio je Lavrov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar