U trendu

Lavrov o odlukama Sangajske organizacije za saradnju

TAŠKENT – Ministri spoljnih poslova zemalja članica Šangajske organizacije za saradnju (SCO) usvojili su dokument o jačanju Konvencije o biološkom i toksičnom oružju, izjavio je danas ruski visoki diplomata Sergej Lavrov posle sastanka Saveta SCO-a u Uzbekistanu.

„Posvetili smo veliku pažnju aktivnostima naših zemalja u okviru međunarodnih organizacija. U okviru koordinisanih sporazuma ministri spoljnih poslova usvojili su dokument o jačanju Konvencije o biološkom i toksičnom oružju“, saopštio je Lavrov novinarima, prenosi TAS S.

On je izrazio uverenje da će se članice SCO-a potruditi da donesu još važnih dokumenata da bi na samitu 15. i 16. septembra ove godine u Samarkandu u Uzbekistanu predstavile sveoubuhvatni paket akata koji će se odnositi na sve oblasti kojima se bavi ta organizacija, navodi ruska agencija.

Šangajska organizacija za saradnju formirana je 2001. godine deklaracijom koju su potpisali predsednici pet samostalnih država sa prostora bivšeg sovjetskog saveza i predsednik Narodne Republike Kine.

Članice organizacije su Kina, Kazahstan, Kirgistan, Rusija, Tadžikistan i Uzbekistan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar