U trendu

Lavrov odbacio optužbe Zapada o trovanju Navaljnog

ZAGREB – Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov odbacio je pokušaje Zapada da se Rusija optuži za trovanje opozicionara Alekseja Navaljnog.

On je ocenio da partneri Rusije sa zapada gube sposobnost za „normalan rad u diplomatiji“ jer odbijaju da prihvate „međunarodne i pravne norme kojima se utvrđuju činjenice“.

„Evo primera te logike. Oni su saopštili da su nemačke specijalne službe ustanovile nove činjenice o trovanju Navaljnog, ali Moskva se tim povodom nije oglašavala dva dana. Ukoliko se ne oglašavaš – znači kriv si. Ja smatram da svaki razuman čovek shvata da je takav pristup manjkav“, izjavio je Lavrov na konferenciji za novinare u Zagrebu tokom svoje radne posete Hrvatskoj, preneo je TAS.

Tokom sastanka sa Ruskim savetom za civilno društvo i ljudska prava, ruski predsednik Valdimir Putin je ukazao da su zapadne države koje su istraživale incident sa Navaljnim propustile da Rusiji pruže na uvid dokaze koji bi potvrdili da je u organizmu Alekseja Navaljnog pronađena otrovna supstanca, zbog čega je Rusija sprečena da pokrene svoju istragu o tom slučaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.