U trendu

Lavrov oštro o Briselu

Nesposobnost Evropske unije da primora samoproglašeno Kosovo da ispuni svoje obaveze stavlja u pitanje čitav ugled Brisela, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Kosovo i dalje predstavlja epicentar nestabilnosti na Balkanu. Priština ne samo da otvoreno sabotira realizaciju postignutih dogovora sa Beogradom, uz posredstvo EU, već i preduzima nove provokacione mere“, rekao je Lavrov u intervjuu za grčke medije.

Ruski ministar je ukazao i da se više od pet godina ništa ne dešava kada je reč o stvaranju Zajednice srpskih opština, a umesto toga Priština uvodi takse na uvoz proizvoda iz Srbije i Bosne i Hercegovine, te namerava da formira vojsku koja će biti usmerena upravo protiv tih Srba koji žive na Severu.

„Ta mera je usmerena upravo na stvaranje nemogućih uslova za preživljavanje kosovskih Srba“, istkao je Lavrov.

Dodao je i da srpsko rukovodstvo sprovodi izuzetno odgovornu politiku jer je obećalo da neće uvoditi recipročne mere.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. Anonimni

    DA ! ———————————————————————————- >>>>>>>>>>>>>> „Kosovo i Metohija i dalje predstavlja epicentar nestabilnosti na Balkanu. Priština ne samo da otvoreno sabotira realizaciju postignutih dogovora sa Beogradom, uz posredstvo EU, već i preduzima nove provokacione mere“ … ### Više od pet godina ništa ne dešava kada je reč o stvaranju Zajednice srpskih opština, a umesto toga Priština uvodi takse na uvoz proizvoda iz Srbije i Bosne i Hercegovine, te namerava da formira vojsku koja će biti usmerena upravo protiv tih Srba koji žive na Severu. ################## >>>>>> Srpsko rukovodstvo sprovodi izuzetno odgovornu politiku jer je obećalo da neće uvoditi recipročne mere.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike