U trendu

Lavrov: Za susret Putina i Trampa potrebna dobra priprema

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov smatra da je sastanak ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa treba da bude dobro pripremljen te da je on potreban zbog konkretnih rezultata, a ne senzacija.

„Nama su potrebni sastanci, a i Amerikancima takođe, ne zbog spoljnih efekata ili samo da bismo rekli, dobro, evo senzacije“, rekao je Lavrov u interevjuu za televiziju Mir.

On je napomenuo da je sastanak lidera važan ne samo zbog rukovanja već i zbog razmene mišljenja o bilateralnim odnosima, ali i međunarodnim problemima.

„Rusija i SAD imaju tako jak uticaj na međunarodnu stabilnost i bezbednost da će drugi sigurno čekati jasne rezultate tog sastanka. Kako bi to tako i bilo, sastanak takve vrste treba da bude dobro pripremljen i to je ono što upravo radimo“, rekao je Lavrov koji boravi u Vašingtonu gde će se sastati sa kolegom Reksom Tilersonom, ali i predsednikom Donaldom Trampom.

On je takođe rekao da su dvojica predsednika uspostavila kontakte, da su razgovarali telefonom tri puta, prenosi TAS S.

Ti razgovori su, kako je dodao, bili „veoma intenzivni, konkretni, lišeni izveštačenosti i sa ciljem da se unaprede naši odnosi u interesu Rusije i SAD, kao i na dobrobit čitave svetske zajednice“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.