Lepotica doživela i brodolom i zemljotres

Nikol di Mario, finalistkinja za Mis Umbrije, noć pred takmičenje doživela je zemljotres u Italiji, a četiri i po godine ranije brodolom “Kosta Konkordije”, preneli su danas italijanski mediji.

Italijanska lepotica je u vreme zemljotresa bila u porodičnoj kući u Borboni, svega 18 kilometara od mesta Amatriče u centralnoj Italiji, koji je jako potresu u sredu rano ujutro zbrisao s mape.

“Osetila sam podrhtavanje tla. Mnogo sam se uplašila. Svi smo izašli i više nismo ulazili u kuću. Proveli smo noć na obližnjem fudbalskom terenu”, rekla je studentkinja pedagogije.

Povod njene posete porodici u Borboni inače nije bio veseo. Umrla joj je baka, a opelo je bilo dan kasnije u rastresenoj crkvi koja nije stabilna ni bezbedna.

Zemljotres u kojem je stradalo više od 250 ljudi, podsetio je studentkinju na ono što je doživela četiri godine ranije, u januaru 2012. godine u Toskani.

Luksuzni brod firme za krstarenja “Kosta”, nasukao se na greben i prevrnuo u noći 13. januara 2012. kod ostrva Djiljo, u Toskani.

Od 4.229 putnika i članova posade u nesreći su poginula svega 32. Nikol di Mario je bila jedan od putnika.

“To je bilo dramatično i zastrašujuće iskustvo. Ostala sam zaglavljena u kabini jer se brod prevrtao”, rekla je ona u izjavi lokalnim medijama, ali kaže da je još gori osećaj nemoći osetila za vreme zemoljotresa.

Studentkinja nije u četvrtak postala Mis Umbrije, ali je osvojila titulu Mis Elegancije.

(Beta)

Ostavite komentar