U trendu

Lion: Policija ga jurila po pisti, a on vikao „Alahu akbar“

LION – Francuska policija uhapsila je danas muškarca koji je automobilom uleteo na pistu aerodroma „Sent-Egziperi“ u Lionu, uzvikujući „Alahu akbar“ (Bog je veliki) i tvrdeći da je „božji izaslanik“, a vazdušni saobraćaj je zbog ovog incidenta bio privremeno obustavljen, javljaju francuski mediji.

Muškarac (31), čiji identitet nije saopšten, probio je staklena vrata s leve strane glavnog ulaza na terminal 1 lionskog aerodroma, pri čemu je lakše povređen jedan radnik, navodi „Figaro“, pozivajući se na policijske izvore i gradske vlasti.

On je prethodno u automobilu s luksemburškim tablicama ogromnom brzinom jurio u suprotnom smeru više desetina kilometara autoputevima A46 i A42, navode policijski izvori.

Uputio se najpre ka aerodromu „Bron“, pokušavajući, srećom bezuspešno, da obori više osoba.

Potom je stigao na aerodrom „Sent-Egziperi“, a kada je krenuo ka pistama, policajci su u njega ispalili hice, ali ga nijedan nije pogodio.

Na kraju je pripadnik obezbeđenja uspeo da osumnjičenog savlada uz pomoć pendreka, nakon čega je uhapšen.

Prema izvorima iz Ministarstva unutrašnjih poslova, za sada se osumnjičeni vodi kao neuravnotežena osoba, a predmet nije prosleđen pariskom tužilaštvu za antiterorizam.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike