U trendu

LNR i DNR: Ukrajinska vojska imala 40 žrtava

LUGANSK – Predstavnici samoproglašenih Luganske i Donjecke Narodne Republike (LNR, DNR) tvrde danas da je u protekla 24 časa ukrajinska vojska imala 40 žrtava.

Ukrajinska vojska pretrpela je 23 žrtve u borbama sa snagama samoproglašene LNR tokom proteklog dana, izjavio je portparol Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko.

„U sukobima sa borcima milicije u protekla 24 časa, neprijatelj je pretrpeo gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici, i to: 23 vojnika, tri cisterne i četiri motorna vozila“, saopštila je pres služba Narodne milicije LNR
na Telegramu, prenosi agencija TAS S.

Ukrajinska vojska je u protekla 24 sata ispalila 12 municija iz minobacača kalibra 120 milimetara na zajednicu Pervomajsk, dodao je Filiponenko.

Portparol Narodne milicije samoproglašene DNR, Eduard Basurin, izjavio je da je ukrajinska vojska tokom proteklog dana pretrpela 17 žrtava u sukobima sa snagama DNR.

„U protekla 24 sata naši borci su eliminisali 17 ukrajinskih militanata, vatreni položaj haubica D-30 i tri oklopna transportera“, citirala je pres služba Narodne milicije DNR portparola.

Kako je dodao Basurin, proteklog dana, borci milicije zaplenili su jedno ukrajinsko borbeno vozilo pešadije i dva kamiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.