najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

London: Demonstracije na aerodromu, odloženi letovi

Putnici koji koriste tri velika aerodroma u Londonu danas su se suočili sa kašnjenjima u poletanju i sletanju aviona zbog protesta aktivista pokreta za zaštitu prava crnaca „Blek lajvs meter“ na aerodromu Siti i tehničke greške „Britiš ervejza“ na aerodromima Hitrou i Getvik.

Rojters je preneo navode „Skaj njuza“ da su demonstranti preplivali do doka u londonskom Sitiju i „okupirali“ pistu tamošnjeg aerodroma, dok „Dejli telegraf“ navodi da su učesnici protesta uspeli da iznenade aerodromsko obezbeđenje tako što su do doka stigli uz pomoć gumenog čamca.

Prvobitno je navedeno da se radi o aktivistima pokreta „Plejn stjupid“ koji se protive širenju avioindustrije, da bi se ubrzo pojavile slike na kojima se vidi da je reč o aktivistima pokreta „Blek lajvs meter“.

„Na londonskom aerodromu Siti maloj eliti je omogućeno da leti, dok je samo u 2016. godini 3.176 migranata poginulo, ili nestalo u Sredozemnom moru. Do 2050. biće 200 miliona izbeglica pod uticajem klimatskih promena. Crni će biti prvi koji će umirati, a ne prvi koji će leteti u ovoj rasističkoj klimatskoj krizi“, napisao je ovaj pokret na Tviteru.

Vlasti aerodroma Siti saopštile su na društvenoj mreži da su satnice svih letova poremećene.

„Policija je trenutno na licu mesta“, navedeno je u saopštenju.

„Britiš ervejz“ kaže da se čekiranje putnika na dva najveća londonska aerodroma Hitrou i Getvik odvija normalno, ali da traje duže nego obično.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike