U trendu

Lopovi više ne pljačkaju banke: uz pretnju pištoljem, ukrali bogatsvo u bitkoinima

Naoružani pljačkaši upali su u dom jednog trgovca kriptovalutama iz Velike Britanije i nakon što su vezali njegovu ženu i zapretili mu pištoljem, naterali su ga da im prebaci bitkoine.

Kako prenose britanski mediji, pljačka se dogodila 22. januara, u domu Deni Hjustona i njegove žene Ejmi u selu Mulsfold, na jugoistoku Engleske, i to je prvi zabeleženi slučaj pljačke jedne kriptovalute u Velikoj Britaniji.

Četvoro lopova sa maskama na glavama je upalo u kuću para, a policija je nakon izvšenog uviđaja objavila da ‘istražuju slučaj teške krađe’ i da su ‘pljačkaši vlaicima preteli oružjem’.

Bračni par u čijem domu je izvedna pljačka su direktori kompanije Aston Digital Currencies, specijalizovane za upravljanje virtualnim valutama. U vreme kada je osnovana, u junu 2017. godine, bitkoin je na tržištu vredeo 2.500 evra, da bi u 17. decembra dostigao rekordnu vrednost od 16.323 evra, dok je današnja vrednost oko 10.000 evra.

Pod pseudonima, kompanija Aston je izvršila više od 100 hiljada transakcija, za oko 16 hiljada partnera. Međutim, neki su se kompaniji obraćali koristeći prava imena vlasnika, što je možda lopove i dovelo do njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.