U trendu

Ludost ili hrabrost: Sprečio tragediju, tenkom zaustavio auto-bombu – pregazio ga (video)

Tenk egipatske vojske zaustavio je na Sinaju vozilo u pokretu natovareno eksplozivom tako što je prešao preko njega. Nekoliko minuta kasnije usledila je eksplozija u kojoj je poginulo sedam civila, ali vojni izvori tvrde da je manevar sprečio smrt čak 60 ljudi.

Na video-snimku, koji je objavio predstavnik vojske, vidi se kako se vozilo polako približava uporištvu egipatske vojske na severu Sinajskog poluostrva. U kadru je i nekoliko tenkova i ljudi. Zatim jedan tenk kreće unazad i doslovno prelazi preko vozila.

Kako je kasnije za egipatski list “Ahram” saopštio predstavnik vojske, tenk je prešao preko vozila natovarenog eksplozivom kod uporišta južno od Ariša kako bi sprečio preteći napad. Kako se navodi, u vozilu je bilo pet ekstremista naoružanih puškama i 100 kilograma eksploziva.

Nekoliko minuta nakon što je vozilo zaustavljeno, oko 200 metara od kontrolnog punkta, automobil bomba odleteo je u vazduh.

Da je napad izveden kao što je planirano, stradalo bi između 50 i 60 vojnika i civila, navodi se u saopštenju vojske. U trenutku kada je napad osujećen, nekoliko vozila i civila, kao i industrijskih kamiona čekalo je u redu ispred kontrolnog punkta, prenosi Blic.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar