U trendu

Lukašenko: Nije bilo govora o odricanju od suvereniteta

MINSK – Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko potvrdio je da sa Moskvom nije bilo razgovora o tome da se Belorusija odrekne svog suvereniteta, u kontekstu integracija sa Rusijom, i da je ekonomija glavna tema u odnosima dve zemlje.
„Nema nagoveštaja da bi mogli da se odreknemo svog suvereniteta i nezavisnosti. Ovo nije ni pomenuto. Nismo uopšte razgovarati o ovome“, rekao je Lukašenko danas na sastanku o pitanjima rusko-beloruske saradnje, prenosi TAS S pozivajući se na list SB Belorusija Sevodnja.

Prema Lukašenku, uprkos zapadnim provokacijama i napadima, ekonomija ostaje glavna tema na dnevnom redu odnosa između Minska i Moskve.

„Rešavali smo konkretna pitanja koja bi nam pomogla da se približimo Ruskoj Federaciji. Ponoviću, treba nam samo jedno, jednaki uslovi za privredne subjekte, pojedince“, objasnio je beloruski predsednik.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i ruski predsednik Vladimir Putin sastali su se u petak u Sočiju, nakon prepodnevnog sastanka šefova vlada ZND u Minsku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.