U trendu

Lukašenko: Zabrinutost zbog NATO na granicama Belorusije

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izrazio je danas zabrinutost zbog razmeštanja vojnika NATO i bespilotnih borbenih aviona na zapadnim granicama Belorusije.

„Tamo su stacionirane ne samo oružane snage već i unapređene borbene letelice. Kad vidim fotografije tih dronova oni su tako veliki, kao pravi avioni“, rekao je Lukašenko na sastanku sa sekretarima Saveta bezbednosti članica Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

Kako je rekao, to su borbeni dronovi, prenosi TAS S.

„Protiv koga? A oni kažu: opusti se, ne moraš da izvodiš vojne vežbe. Ne, mi ćemo ipak izvoditi vežbe zato što državnu bezbednost niko ne treba da zanemaruje ni Rusija, ni Belorusija, ni ODKB“, rekao je Lukašenko.

On je istakao da beloruska i ruska vojska deluju kao jedan subjekt prema Zapadu te da će nastaviti da izvode zajedničke vežbe.

„Mi ne pretimo, nećemo izvoditi nikakve napade niti ćemo biti u ratu sa nekim, ali svoju vojsku obučavamo tako da može da odgovori na svaku pretnju i nanese neprihvatljivu štetu svakom ko poželi da se bori protiv nas“, rekao je Lukašenko.

On je rekao da Belorusija neće da formira niti razmešta nove vojne jedinice na granici sa drugim zemljama.

„Ali vidimo sve više vojnih jedinica i vojski, uključujući i strane koje se sa očitim žarom razmeštaju u blizini naših granica“, rekao je Lukašenko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.