najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Luksuz u meksičkom zatvoru

Meksičke vlasti otkrile su veliku količinu luksuznih predmeta i uredjaja, pa čak i saune i barove, u zatvoru u Montereju, na severu zemlje, u kojem su 11. februara izbili neredi u kojima je poginulo 49 zatvorenika.

Vlasti pokrajine Novi Leon saopštile su da su, po ulasku policije u zatvor posle pobune, u ćelijama nadjeni mini-frižideri, klima uredjaji, kablovski i digitalni televizori i akvarijumi.

Pronadjeno je 280 tezgi na kojima su zatvorenici mogli da kupuju različitu robu. 

Vlasti su teškom mehanizacijom u zatvorsko dvorište prenele tone prokrijumčarenog nameštaja i druge robe, navedeno je u saopštenju.

Policija je uništila i na stotine oltara i kipova, pojedine i u prirodnoj veličini, posvećenih meksičkom narodnom svecu Santa muerte (sveta smrt), kojeg poštuju trgovci drogom i otpadnici od društva, a kojeg Rimokatolička crkva ne priznaje.

“Znali smo za nepravilnosti koje postoje, proizvoljno ponašanje, zloupotrebe, podmićivanja”, izjavio je sekretar za državnu bezbednost, general Kuautemok Antunjez. Vlasti nisu saopštile koliko dugo su se te zloupotrebe odvijale i ko ih je dozvolio.      

Neredi su izbili prošlog četvrtka izmedju dve zaraćene frakcije narkokartela Setas.

U zatvorskoj pobuni poginulo je 49 osoba a 12 je povredjeno. Sukobi u pretrpanom zatvoru trajali su izmedju 30 i 40 minuta, a tokom nereda u zatvoru Topo Čiko izbio je požar.

U zatvoru Topo Čiko, najstarijem u tom regionu, smešteno je 3.800 zatvorenika, dvostruko više od predvidjenih kapaciteta.

Direktor zatvora, glavni nadzornik i jedan stražar uhapšeni su pod optužbom za ubistvo.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike