najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mađarska snimateljka: “Nešto je u meni “puklo”, žao mi je zbog svog postupka”

Otpuštena snimateljka mađarske televizije N1TV Petra Laslo koje je fizički nasrnula na izbeglice dok su bezuspešno pokušavali da probiju policijski kordon kod prihvatnog centra Reske na granici sa Srbijom, izvinila se i navela da je u njoj nešto “puklo”.

U pismu desničarskim novinama Madžar Nemzet, Laslo je navela da se uplašila, ali je negirala optužbe za rasizam.

“Kamera je snimala, stotine izbeglica su probile policijski kordon. Jedan od njih je pojurio prema meni i uplašila sam se. Tada je nešto puklo u meni… Mislila sam da sam napadnuta i da moram da se zaštitim. Teško je doneti dobre odluke u trenutku kada su ljudi u panici”, navela je Laslo, prenela je Al Džazira Balkans.

Policija je saslušala osumnjičenu u vezi sa snimcima kamere o njenim postupcima koji su se pojavili na Internetu i budimpeštanska policija je sinoć na svom sajtu navela da je Laslo bila privedena i saslušana, ali nije zadržana u pritvoru, javila je danas agencija MTI.

Juče je okružni tužilac Segedina pokrenuo istragu o slučaju snimateljke pošto je dobilo prijavu da je žena zaposlena na mađarskoj televiziji N1 TV, kod mesta Reske, fizički nasrnula na nekoliko izbeglica među kojima je bilo dece.

I opozicione mađarske partije Demokratska koalicija i Dijalog za Mađarsku podnele su prijave protiv snimateljke, dok su iz televizije N1 TV saopštili da je Laslo otpuštena i da smatraju da je, za njih, “slučaj zatvoren”.

Sirijac koga je Laslo saplela, dok je u naručju nosio svog sedmogodišnjeg sina bio je pre napuštanja Sirije uspešan fudbalski trener, objavio je portal Euronevs.

Osama al-Abd al-Mohsen iz sirijskog grada Deir Ezor trenirao je fudbalere kluba “Al Fotuva SC” iz sirijske Premijer lige, a prepoznali su ga članovi internet stranice jedne sirijske zajednice iz Evrope.

(Tanjug)

 

2 komentara
  1. Snežana

    Mogu li da uradim bilo šta pa da kažem da je to bila loša odluka?

  2. Denis

    Njen problem što još je nešto puklo.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike