Mađarska snimateljka planira da tuži izbeglicu i Fejsbuk

Mađarska snimateljka Petra Laslo, koja je prošlog meseca izazvala gnev međunarodnih razmera nakon što je objavljen snimak na kojem ona šutira i spotiče izbeglice, najavila je da će tužiti jednu od osoba koje je šutirala, ali i Fejsbuk.

Ona je svoju nameru objavila u intervju ruskom listu “Izvestija”, tvrdeći da popularna društvena mreža nije uklonila negativne i preteće poruke uperene protiv nje, već je umesto toga zabranila grupe koje su na Fejsbuku uspostavljene kako bi podržale njene akcije.

Petra Laslo planira da tuži i Osamu Abdula Mohsena, 52-godišnjeg izbeglicu iz Sirije koji je pao na zemlju sa detetom u rukama nakon što ga je ona spotakla, prenosi američki novinski sajt “Hafington post”.

Ona objašnjava da je razlog za podnošene dvostruke tužbe “pitanje časti”, optuživši Mohsena da je izmenio iskaz što je, kako navodi, dovelo do snažne negativne reakcije protiv nje.

“On je izmenio izjavu nakon što je prvobitno optužio policiju. Moj suprug želi da dokaže moju nedužnost”, objasnila je Laslo.

Takođe je rekla da postoji mogućnost da se sa porodicom preseli u Rusiju pošto se često osećaju ugroženim i boje se da izađu napolje.

Mohsen se posle prošlomesečnog incidenta zaposlio u Španiji, na nacionalnoj akademiji za fudbalske trenere.

Mađarska snimateljka je nakon objavljivanja spornog snimka dobila otkaz na ultranacionalistočkoj onlajn televiziji N1TV, koja je je ocenila da se ona “ponašala neprihvatljivo”, preneo je AP.

Petra Laslo, koju sada krivično gone mađarski tužioci, izvinila se nakon incidenta, napisavši da ju je “nešto spopalo” u trenutku straha kada su izbeglice počele da trče prema njoj, ali kategorično poriče da incident ima bilo kakve veze sa rasizmom.

(Tanjug)

Ostavite komentar