najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mafijaškog bosa uhapsili policajci prerušeni u dostavljače pice

Jednog od vodja napuljske Kamora mafije, koji je od 2013. godine bio u bekstvu, uhapsili su policajci prerušeni u dostavljače pice dok je gledao fudbalsku utakmicu izmedju Intera i Napulja, saopštila je danas italijanska policija.

Italijanske vlasti okončale su tako potragu za Robertom Manganijelom (35), koji važi za jednog od 100 najopasnijih kriminalaca u Italiji i kome se sudi za dvostruko ubistvo.

Manganijelo je optužen da je u oktobru 2004. godine ubio dvojicu muškaraca, pripadnika suparničkog klana, čija je likvidacija dovela do krvavih osvetničkih obračuna dveju mafijaških porodica iz napuljske četvrti Skampija, gde se odvija i radnja knjige “Gomora” Roberta Savijana.

Manganijelo se takodje tereti za nelegalno držanje oružja i zločinačko udruživanje, navela je policija.

On je uhapšen zajedno sa neimenovanim 30-godišnjim Napuljcem koji je u jednom od skrovišta klana u gradiću Orta di Atela na jugu Italije,  organizovao trgovinu drogom i iznude.

U trenutku hapšenja, Manganijelo je u društvu drugog muškarca pratio meč izmedju Intera i Napulja, koji je ekipa Napulja izgubila sa 2:0.

Manganijelo, koji nije bio naoružan, nije se opirao hapšenju već je mirno pošao za policajcima prerušenim u dostavljače pice.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Andjelino Afano čestitao je policiji na uspešnom okončanju potrage za jednim od najtraženijih mafijaških bosova.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike