U trendu

Majka osuđena na 14 godina za ubistvo četiri bebe

Žena optužena za ubistvo u jednom od najgorih slučajeva čedomorstva u Nemačkoj, osuđena je danas na 14 godina zatvora za ubistvo četiri bebe.

Četrdeset petogodišnja Andrea Gepner osuđena je za ubistvo četiri novorođene bebe koje su pronađene uvijene u peškire i plastične kese, javio je AFP.

Njen suprug Johan Gepner (55) oslobođen optužbi za saučesništvo što nije sprečio ubistva koja su izvršena između 2003. i 2015. godine.

Tužilaštvo je pred sudom u Koburgu tražilo doživotnu kaznu za Andreu Gepner koja je u prvi mah uhapšena pod sumnjom da je ubija čak osam svojih beba.

Njihova tela su pronađena u njenom domu u malom bavarskom gradu po dojavi komišije.

Tužilaštvo međutim nije moglo da podigne optužnicu za preostale četiri bebe jer je utvrđeno da je jedna rođena mrtva dok su tela ostalih bila u poodmaklom stanju raspadanja tako da nije bilo jasno da li su bile žive prilikom rođenja.

Predsedavajuhci sudija Kristof Gilot objasnio je svoju presudu time da se mora učiniti pokušaj da se „shvati ovakvo ponašanje“.

Andrea Gepner je na suđenju priznala da je ubila nekoliko beba tako što bi ih rodila a zatim uvila u peškir i ugušila a potom krila u plastičnoj kesi ili kutiji u stanu.

Supružnici su svako u brak doveli po dvoje dece i imali su još troje zajedničke dece. Iako nisu želeli drugu decu nisu koristili kontracepciju i Andrea Gepner je tokom deset godina bila gotovo neprestano u drugom stanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.