U trendu

Makron će Trampu pokloniti sadnicu hrasta

Francuski predsednik Emanuel Makron odneće ekološki prigodan poklon svom američkom kolegi naredne nedelje kada bude posetio Belu kuću, prenela je agencija AP, dodavši da je u pitanju sadnica hrasta.

Mladi hrast ima i istorijski značaj – izrastao je na bojnom polju iz Prvog svetskog rata koje je postao deo „legende“ Marinskog korpusa SAD, piše agencija.

Jelisejska palata je saopštila da je predsednik Francuske izrazio nadu da će taj hrast biti zasadjen u bašti Bele kuće.

Makron, koji će u ponedeljak stići u Vašington, biće prvi državnik koji boravi u državnoj poseti od početka mandata američkog predsednika Trampa.

Agencija AP je ranije prenela da predsednik SAD planira da povodom obeležavanja skoro 250 godina američko-francuskih odnosa u utorak ugosti predsednika Francuske Emanuela Makrona na večeri u Beloj kući.

Tramp je prvi predsednik SAD u poslednjih skoro 100 godina čija je prva godina predsedničkog mandata završena, a da nije primio nijednog stranog lidera u državnu posetu.

Manifestacije povodom obeležavanja godišnjice američko-francuskih odnosa počeće u ponedeljak kada će predsednik Donald Tramp i prva dama SAD Melanija Tramp večerati sa predsednikom Francuske Makronom i njegovom suprugom Brižit u Maunt Vernonu, nekadašnjoj kući Džordža Vašingtona u Virdžiniji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.