U trendu

Makron: Podrška ženi koja je upala u živi program ruske TV

PARIZ – Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da će njegova zemlja ponuditi podršku Ruskinji koja je juče prekinula uživo emitovanje informativnog programa na ruskom državnoj TV Prvi kanal kako bi osudila rat u Ukrajini.

„Preduzimamo diplomatske korake da bismo obezbedili pomoć, bilo preko naše ambasade ili na drugiu način“, rekao je Makron novinarima i dodao da će to pitanje pokrenuti tokom svog sledećeg telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi Rojters.

Zvanični Kremlj je okarakterisao ovaj čin kao huliganizam, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov pohvalio je Prvi kanal zbog, kako je rekao, kvalitetnog i objektivnog programa.

Žena demonstrant je ižražila neslaganja sa ruskom akcijom u Ukrajini, prekinula glavnu informativnu emisiju TV Prvi kanal i sa transparentom u rukama pozvala gledaoce da „ne veruju propagandi“ i da „zaustave rat“ u Ukrajini.

Prema podacima nezavisne protestne nadzorne grupe OVD-Info i grupe za ljudska prava Agora, u pitanju je Marina Ovsjanikova koja je zaposlena na televiziji.

Šef Agore Pavel Čikov potvrdio je ranije da je Ovsjanikova uhapšena i odvedena u moskovsku policijsku stanicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.