U trendu

Makron: Povređena starica da se oporavi i stekne mudrost

PARIZ – Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da se nada da će 73-godišnja aktivistkinja, nakon teških povreda glave na demonstracijama „Žutih prsluka“ protiv zabrane protesta, brzo oporaviti i možda „steći mudrost“.

U intervjuu koji je objavljen u francuskom listu „Nis Maten“, Makron je naveo da se 73-godišnja Ženevjev Legaj nije ponašala odgovorno i objasnio da „slabije osobe ne bi trebalo da prisustvuju zabranjenim događajima“, preneo je AP.

Makron je rekao da joj želi brz oporavak, i možda sticanje neke vrste „mudrosti“.

Navodi se da je žena nosila zastavu duginih boja na kojoj je pisalo „Mir“ (Peace) i imala na sebi žuti prsluk, kada su pripadnici policije za razbijanje demonstracija, koji su imali šlemove na glavama, ođednom jurnuli prema demonstrantima tokom jučerašnjeg protesta u Nici.

Izveštač AP video je kako ova stara žena pada na pločnik i iz glave počinje da joj lije krv.

Navodi se da su lokalci izjavili da je reč o 73-godišnjoj aktivistkinji protiv globalizacije Ženevjev Legaj.

Regionalna radio stanica „Frans Blu Azur“ javila je da se Legajeva nalazi u bolnici na odeljenju intenzivne nege, kao i da je državni tužilac u Nici otvorio istragu o ovom slučaju.

AP podseća da su francuske vlasti zabranile juče proteste na više područja kako bi sprečile nasilje viđeno u Parizu pre nedelju dana.

U protestima je povređeno najmanje 2.000 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.