U trendu

Makron: Sa Britanijom nastavljamo rat protiv terorizma

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je telefonom sa britanskom premijerkom Terezom Mej povodom napada u Mančesteru i izrazio saosećanje i solidarnost sa britanijom, saopštila je danas Makronova pres služba.

„Predsednik Republike nastaviće sa Vladom i sa britanskim snagama borbu protiv terororizma“, navodi se u saopštenju i dodaje da će Makron nastaviti telefonsku konverzaciju sa britanskom premijerkom povodom dešavanja u istrazi, prenosi Rojters.

Australijski premijer Malkom Turnbul izjavio je danas da je napad u Mančesteru „brutalan napad na mlade bilo gde“, prenosi AP.

„Ovaj incident, napad, posebno je podlo, posebno kriminalno, posebno strašno delo jer izgleda da je direktno usmeren bio na tinejdžere. Ovo je napad na nevine. Sigurno ne postoji zločin koji je više uvredljiv od ubistva dece“, rekao je Turnbul u australijskom parlamentu.

Portparol japanske vlade Jošihide Suga osudio je napad i izrazio saučešće porodicama žrtava.

„Ukoliko je ovo teroristički napad, on ne može biti opravdan ni na koji način i Japan čvrsto osuđuje takav teroristički akt. Japan se solidariše sa narodom Velike Britanije“, naveo je on u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.